Translate

dimecres, 16 de gener del 2013

Estem formats per ser informats?



Article
Estem formats per ser informats?


Vivim en una època en que les comunicacions han revolucionat les nostres vides. La aparició de la informàtica i els instruments que poden transferir dades i informació varen implicar molts canvis d'hàbits i si després afegim la mobilitat que els dispositius més recents en ofereixen, mòbils, tablets, etc. fa que, en el mon occidental, sigui difícil aïllar-se.

Vist així és un privilegi poder estar informat en tot moment i per moltes fonts a l'hora. Això, que hauria de ser un avantatge, es veu convertit en una font de falses informacions i rumors elevats a la categoria de veritat. I així és que com més informats més perill tenim de estar desinformats. Triar quines son les fonts fiables hauria de ser un costum ineludible però igual que antigament el boca a boca podia fer que una persona caigués en desgràcia encara que no hi hagués probes, sobre tot en àmbits reduïts, ara difamar o emetre una falsa notícia és molt més fàcil, amb repercussions i expansió de la mateixa d'una manera incontrolable. 

Pot ser algú recordarà aquelles cartes que ens arribaven a casa amb un text que deia que si no les remetíem a un número ix de persones cauria una desgràcia al damunt del receptor igual que a Fulano o Mengano que no les van enviar. Existien  Fulano o Mengano? No ho sabíem però preferíem enviar la carta o vivíem amb la por de que passaria si no la enviàvem.
Avui en dia Faceboock i altres xarxes difonen notícies similars i, amb tota la informació de que disposem, reenviem un munt d'històries increïbles per no se quin motiu.
Podem mirar més enllà que mai i saber més que mai però ara és més difícil saber que és veritat i que no ho és.

1 comentari: